torsdag 9. juli 2009

En heilt spesiell mjødurt

Dette er en heilt spesiell mjødurt. Den dukka opp som frøplante her i hagen for noen år sia. Først trodde jeg det var min lille Filipendula palmata 'Nana.' som hadde sådd seg, for det står en slik like i nærheita. Men ettersom tida gikk, skjønte jeg at det kunne det ikke være. Jeg tok kontakt med Botanisk hage i Tromsø angående dette, og da fikk jeg vite at dette må være en krysning mellom den lille Filipendula palmata 'Nana' og kjempemjødurten, , som står like ved. Så altså: Den kjempestore mjødurten krysser seg med den bittelille her i min hage, og dette er avkommet. Ellevilt!
Bortsett fra de to eksemplarene som jeg har her i hagen (+ noen frøplanter), så har også Botanisk Hage i Tromsø fått et eksemplar.

5 kommentarer:

fru Sandeggen sa...

Så spennende!
Alltid artig å finne nye, planter som dukker opp fra ingensteds. Holder på og flytter rundt på alt i bedene og det dukker opp fremmede blader og småplanter overalt...

potentilla sa...

Artig.
Jeg har planta kjempen og venter i spenning.
Har en mistanke om at jeg får vente lenge på noen superhøyde i kulingen.

Rita Hogefeld sa...

Jøss, så kult :) Setter den krysningen du har der frø, eller må den deles hvis du skal formere den?

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer alle tre. Jeg tror ikke at denne mjødurten setter frø, og den er litt vanskelig å dele. Men det kan jo tenkes at den elleville krysninga fortsetter. Jeg meiner å ha sett noen få frøplanter i år også. :-)

Anne (Moseplassen) sa...

sånne er så gøy! Egenlagde blomstervarianter :D