torsdag 7. januar 2010

Det snør

Været er vekslende og uberegnelig, svært uberegnelig. Etter en lengre periode med kaldt, stabilt og svært vakkert vintervær, kom omslaget i dag med vind og snø.

Da jeg kom heim fra jobb i ettermiddag, måtte jeg grynne fra vegen og inn til huset. Jeg tror nesten det må ha falt bortimot en halv meter med snø det siste døgnet!

Gradstokken viser nå knapt 1,9 minusgrader


Det pussige er at på nesten akkurat samme tidspunkt i fjor, kom det et tilsvarende snøvær. Da falt det minst en halv meter snø i løpet av et døgn. ( Mellom 5. og 6. januar)


De tre første bildene er tatt i dag. Det siste bildet er tatt på nøyaktig samme dato i fjor, altså den 7. jauar, etter et kraftig snøvær.


4 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

hoi, det var veldig til snøing. Men du slipper sprengkulde i allefall.

Margrethe sa...

Jeg synest snøen er deilig. I alle fall for en stund. Og jeg foretrekker denne "fine hvite dynen" framfor den våte, svarte vinteren vi ofte har her på vestlandet. Alt virker så mye lysere og renere med snø. Men det kan jo bli nok etter hvert :-). Ha en god kveld.

Hans HB sa...

Vi har kun kulda her...lite snø i forhold, kanskje 20 cm. Men kulda er hard. Trondheim er virkelig kald når gradestokken viser -22 her, noe trekk i lufta og høy luftfuktighet...Og det er steder i Trondheim som har enda lavere temperatur... ned mot -30!! Joda, vi fyrer med ved!!

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer!