mandag 29. november 2010

Sidensvans

Sidensvans er vakre vinterfugler. Og i disse dager streifer store flokker i området her og forsyner seg grådig av rognebæra. I år har det vært spesielt mye rognebær her, og så lenge det er bær på trærne, vil nok fuglene holde seg der. Så langt har ihvertfall ingen av svansene vært innom matstasjonen på veranda, selv om jeg stadig prøver å friste med eplebiter...

De to første bildene tok jeg i helga. Det nederste bildet blei tatt forrige gangen det var sidensvansinvasjon i området her, nemlig i februar - mars 2009.

Håper det kan bli noen nærbilder av årets gjester etterhvert...

5 kommentarer:

New Dawn sa...

Så vakre fugler du har på besøk. Sidensvans er det sjelden jeg ser på mine kanter, men i forfjor var det en flokk som holdt seg i området et par dager. Jeg klarte heller ikke å lokke de foringsplassen.
Håper du lykkes bedre :-)

Hans HB sa...

Flott å se den fra 2009!
Sidensvansen har ribbet det meste av bær her!

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer, begge to! Ja, det er flott å ha sidensvansene tilbake i området. Sist vinter uteblei de, sikkert fordi det var så lite rognebær. :-)

Berit sa...

Fine sidensvansen! Og så flotte bilder! Vi har også flokker av dem om dagen. Mannfolket løp etter kamera da det satt tjukt på TV-antenna til naboen, men da kameraet var klart, var fuglene fløyet. Dessverre!

Linnemi sa...

Flotte bilder av en nydelig fugl. :)
Jeg har ikke sett den de siste årene, - timingen har antakelig ikke stemt, for rognebær har det vært nok av. Tror jeg. :)