fredag 5. oktober 2012

Et overraskende besøk

I formiddag, mens jeg satt ved datamaskinen, hørte jeg plutselig rare lyder fra stua. Da jeg så etter, oppdaga jeg ei kjøttmeise som hadde forvilla seg inn,sannsynligvis gjennom en ventil.
Den flaksa fortvilet rundt i stua i håp om å finne vegen ut igjen...

Men - den fant verken døra...
eller vinduet...
Kan du hjelpe meg, kjære engel?
 
Ut vil jeg, UT
Puh, endelig! Der var døra...

5 kommentarer:

Aud på Dal sa...

2 PappliceOi det var da et uvanlig besøk. Håper den kom segh fort ut igjen.
Flotte bilder du fikk tatt.
Ha en fin helg:-)

Mariann sa...

Ja, det er ikke alltid så lett å geleide de på rett vei så de kommer seg ut igjen. Jeg hadde et bestyr med en skjor som hadde forvillet seg inn engang.
God helg!

krepsemor sa...

He-he! En kan bli småstressa av mindre! Det er jo nesten umulig å få de ut, for de er jo helt forstyrra!
Artige bilder av fuglen, jeg trodde først det var storfugl da jeg så det første bildet:)
Ønsker deg god helg!

hajal. sa...

Fine bilder. Småfuglar innomhus går som regel greit om ein opptrer roleg og dei ikkje vert FOR mykje stressa. Vi hadde eit ekorn inne i stova ein gong. Det var ikkje mange potteplantar med heile potter/potteskjularar igjen når gjesten forsvant ut, dessutan fekk eg meg ein tur på legevakta for å ta stivkrampesprøyte etter eit solid bit i tommelen.

ToneM sa...

Takk for alle hyggelige kommentarer! Heldigvis blei kjøttmeisa ganske samarbeidsvillig etterhvert. Jeg tror nok den innså at den måtte ha hjelp for å komme seg ut. :-) Ekorn har vi ikke her, men jeg har mange hyggelige ekornminner fra barndommens sommerferier hos besteforeldrene mine. I hagen deres var det mye ekorn, og de var faktisk ganske tamme. Det hendte i blant at de kom hoppende inn på kjøkkenet for å få seg en matbit. De oppførte seg stort sett fint. Men en gang, husker jeg godt: Tanta mi hadde på seg en stor, vid arbeidsoverall, og en av ekornungene befant seg plutselig på innsida av overallen hennes. Det blei en skikkelig runddans, men heldigvis gikk det bra, både med tante og ekornungen. Ha ei riktig god helg dere også!