søndag 8. februar 2015

Farmor

Dette bildet dukka plutselig opp i ei samling med veldig gamle bilder fra pappa sin barndomsheim.  Bildet viser mi kjære farmor.  Hun ble født i Tromsø i 1874,  og på dette bildet er hun ca 1 år. 
Og her er et bilde av mora hennes, altså mi oldemor.
Så følger et bilde av farfar.  Jeg er litt usikker på når dette bildet er tatt, men han er nok litt yngre her enn slik jeg husker han.
Og så kommer et bilde av farmor som ung voksen.  Bildet er tatt av fotograf Alb. Mathiesen i Tromsø. I følge opplysninger om fotografen, var han fotograf i Tromsø i 1995.  Det betyr at dette bildet må være tatt da. Da må farmor være omtrent 21 år gammel på dette og det neste bildet.
Farfar og farmor blei gift i 1899.  I følge kirkebøkene gifta de seg i Tromsø,  i august 1899, i brudens hjem. På dette bildet ser hun likedan ut som på brudebildet.
De to siste bildene her viser farmor sin yngste bror, Kornelius, eller onkel Korn, som vi kalte han. Han bodde i Tromsø heile sitt liv.

2 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Det er så artig med gamle bilder, og så fint at du vet hvem de er. Jeg har en del bilder som jeg ikke aner hvem er, men på noen har mamma eller pappa skrevet navn, heldigvis. Arne driver med slektsforskning i både hans og min slekt, og da er det artig å kunne legge inn bilder.

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar. Ja, slektsgransking er spennende og interessant! Og gamle fotografi likeså. Som sagt - pappa var en ivrig amatørfotograf, og nå har jeg overtatt samlinga hans med gamle bilder og negativer. Det er som å gå på skattejakt, og jeg finner stadig nye og spennende skatter. Dessverre inneholder samlinga også atskillige bilder / negativer av folk som er totalt ukjente for meg.