torsdag 11. juni 2015

Blomstring i mai

Hvitveisblomstring i hagen i mai.
Her er to kjempekvitveis. Jeg kaller dem Storveis. Jeg har flere av disse,  men bare to kom i blomst i år.
Så følger noen lysegulveis.  Dessverre kom de ikke skikkelig til sin rett i år,  på grunn av mye regn. Kan dette være Anemone x seemanii?
Lilla kvitveis (Robinsoniana) og en spesiell fylt kvitveis blomstrer om hverandre.
To gulveis. I år blomstret gulveisene godt. Jeg telte over 20 blomster, og noen av blomstene ser nesten litt fylte ut. Latinsk navn: Anemone ranunculoides.
I mai var store deler av hagen dekket av kvitveis.  Her er enda et felt. I tillegg til disse finnes det ytterligere en variant av fylt kvitveis i hagen, "Anemone nemorosa Vestal" (?),  en variant av vanlig kvitveis som er rød på undersida av kronbladene, (en halvveis :-) eller en ‘Wyatt’s Pink‘?)  og to - tre veiser som jeg ikke vet navn på (weiss nicht).  De har ikke blomstra ennå,  og navn på merkepinnene er viska bort. 

2 kommentarer:

Lisbeth H sa...

Hei!

Så mange flotte veiser du har! Den lyse gule kan også være anemone x lipsiensis, en krysning mellom gulveis og vanlig hvitveis. Vi kaller den for halvveis :)

Hilsen Lisbeth

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar, Lisbeth! Interessant og morsomt å høre at dere kaller den lysegule veisen for halvveis. :-) Jeg skal merke meg navnet "anemone x lipsiensis."