onsdag 25. mai 2016

Aurikler 2016

 

Årets aurikkelblomstring er i full gang, og her kommer noen bilder.
Det første bildet viser en av de gamle farfarauriklene.  Den kommer opprinnelig fra farfarhagen og er dermed en etterkommer etter aurikler som min farfar sådde fra frø for rundt 100 år sia.

Dette er også en av farfarauriklene. Den er nok ikke fullt så hardfør som den gule  på det første bildet. Men etter en redningsaksjon for få år sia,  finnes det fortsatt noen eksemplarer her i hagen.   

Her kommer enda et bilde av den samme aurikkelen.

Og her er enda en variant
Disse auriklene kjøpte jeg på et planteloppemarked for noen år sia.
Den brunrøde aurikkelen på dette bildet kommer også opprinnelig fra farfar hagen.

  


Og her er enda et par eksemplarer av den samme.

 
Denne kjøpte jeg på et planteloppemarked for noen år sia.
 

Denne aurikkelen dukket plutselig opp i år. Den må ha kommet fra frø som jeg sådde for mange år sia og blomstrer nå for første gang.  En kjempeoverraskelse å få en fylt aurikkel i hagen! 

Og her er et bilde av den samme aurikkelen tatt et par dager seinere. 


 
Denne ble min etter en redningsaksjon:  For noen år sia kjøpte jeg ei potte med svært medtatte og avblomstrede aurikler for en billig penge.  Det ble sagt at blomstene var mørke, og det stemte. I dag finnes det en hel koloni av frodige,  mørke aurikler her i hagen. 5 kommentarer:

hajal. sa...

Auriklar er ein av mine favorittar. Dei gule duftar mest har eg funne ut, men ellers er dei vakre alle saman.

Rita Hogefeld sa...

Så mange fine du har. Jeg har prøvd å så aurikkelfrø i år, i håp om å få flere i brun-gule nyanser til det røde/orange/gule bedet. Flotte og lettvinte planter :)

ToneM sa...

Tusen takk for veldig hyggelige kommentarer, begge to. Aurikler er også blant mine ypperste favoritter. Jeg tror kanskje det må ligge i genene jeg har etter min farfar. :-) I hvertfall har jeg et helt spesielt forhold til de gule farfarauriklene mine. De siste årene har jeg ikke sådd aurikkelfrø, men jeg har planer om å gjøre det videre etterhvert. :-)

Vigdis i Romerikshaven sa...

Flott å se alle dine aurikler! Jeg liker at du nevner at du har flere av dem etter farfar. Spennende.

ToneM sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar, Vigdis!