torsdag 9. juli 2009

En heilt spesiell mjødurt

Dette er en heilt spesiell mjødurt. Den dukka opp som frøplante her i hagen for noen år sia. Først trodde jeg det var min lille Filipendula palmata 'Nana.' som hadde sådd seg, for det står en slik like i nærheita. Men ettersom tida gikk, skjønte jeg at det kunne det ikke være. Jeg tok kontakt med Botanisk hage i Tromsø angående dette, og da fikk jeg vite at dette må være en krysning mellom den lille Filipendula palmata 'Nana' og kjempemjødurten, , som står like ved. Så altså: Den kjempestore mjødurten krysser seg med den bittelille her i min hage, og dette er avkommet. Ellevilt!
Bortsett fra de to eksemplarene som jeg har her i hagen (+ noen frøplanter), så har også Botanisk Hage i Tromsø fått et eksemplar.

6 kommentarer:

Pusepilde sa...

Så spennende!
Alltid artig å finne nye, planter som dukker opp fra ingensteds. Holder på og flytter rundt på alt i bedene og det dukker opp fremmede blader og småplanter overalt...

potentilla sa...

Artig.
Jeg har planta kjempen og venter i spenning.
Har en mistanke om at jeg får vente lenge på noen superhøyde i kulingen.

Rita sa...

Jøss, så kult :) Setter den krysningen du har der frø, eller må den deles hvis du skal formere den?

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer alle tre. Jeg tror ikke at denne mjødurten setter frø, og den er litt vanskelig å dele. Men det kan jo tenkes at den elleville krysninga fortsetter. Jeg meiner å ha sett noen få frøplanter i år også. :-)

anne - moseplassen sa...

sånne er så gøy! Egenlagde blomstervarianter :D

Anonym sa...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室