mandag 6. juli 2009

Humlemagneter

De siste dagene har jeg prøvd å ta bilder av forskjellige humler som gjester blomstene i hagen vår. Jeg har noen skikkelige humlemagneter i hagen, og her er et lite utvalg, av blomster og humler.


Det første bildet viser sannsynligvis ei hagehumle. Jeg er litt usikker, egentlig, for denne humla er litt meir brungul enn de vanlige hagehumlene. Disse elsker å besøke akeleiene + mandarinrosa.Så følger muligens ei åkerhumle. Den beiter ofte på tellima grandiflora, men også gjerne på lupiner og skogstorkenebb.

Dette er kanskje også ei åkerhumle, selv om den er litt gulere enn de andre på bildene her.
Og her, på den ville skogstorkenebben, finner vi åkerhumla igjen...

3 kommentarer:

TurboLotte sa...

Humler er så kule.

RandiF sa...

Jeg har en vintergrønn kaprifol som vokser og danner en vegg/portal inn til utestua. Nå blomstrer den, og når jeg ligger i hengekøya like ved, er det ikke ørens lyd omtrent for alle humlene som suger nektar fra disse blomstene. De jobber til langt på kveld, og de er utrolig mange. Sikkert bier også. Skikkelig surr-surr.....:-)

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer begge to! Akkurat nå har den svære mandarinrosa mi begynt å blomstre. Den er nok den aller største humlemagneten! Hver gang jeg er i nærheten, hører jeg surringa fra hundrevis av humler. :-)