onsdag 22. juni 2011

Fleire akeleier

I løpet av de siste dagene har nye akeleier starta blomstringa.


Nå begynner også de røde og lilla å vise seg fram. Det merkelige er at de aller færreste av disse har jeg kjøpt, sådd eller fått. De er rett og slett produkter av intimt naboskap og flittige humler. : - )
Jeg synes det er kjempespennende å følge med på blomstringa og å oppdage nye varianter.Den rødsvarte og kvite varianten her er imidlertid kjøpt. Det er en A. Magpie, og den ser ut til å trives bra her i hagen.
Den røde og gule er mest sannsynlig en langsporet praktakeleie. Den stammer muligens fra en akeleiemix som jeg sådde for nesten 20 år sia. Faktisk var alle de langsporete akeleiene borte lenge, men i løpet av de siste årene har det dukka opp nye varianter på forskjellige steder i hagen, og med forskjellige fargekombinasjoner.De to siste bildene viser en akeleie som dukka opp i dag, under det største grantreet i hagen. :-)


4 kommentarer:

Kari sa...

Så nydelige akeleier. Fantastisk å se alle de ulike fargene!

New Dawn sa...

dTakk for hyggelig kommentar i bloggen min :-) Du hadde jammen mange flotte og spennende akeleier i hagen din du også. Mange av de har jeg ikke sett før.
Tok en titt på forrige innlegg også, og til neste år skal jeg definitivt så Lewisia jeg også.

potentilla sa...

Akeleier er en velsignelse på alle måter. Nå må jeg bare få plantet alle jeg sådde.....

ToneM sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer alle tre! Ja, akeleier er vakre og spennende planter, og så minner de meg alltid om barndommens hage. :-)