tirsdag 5. juli 2011

En sjelden gjest

Denne sjeldne gjesten dukka plutselig opp i hagen i ettermiddag. Den hadde høgt tempo, var lynrask og forsvant like fort som den kom. En halv time seinere gikk jeg ut igjen, og plutselig dukka den flotte sommerfuglen opp igjen. Denne gangen gav den seg litt bedre tid, og jeg fikk knipsa noen bilder.
Som bildene viser, var den litt skada i den ene vingen, men farta var det ingenting å si på.
Jeg har aldri sett en admiral sommerfugl her på våre kanter før. I følge Store norske leksikon er admiralen utbredt i hele Norge nord til polarsirkelen. Ettersom jeg bor i Vesterålen, ei knapp mil fra grensa mot Troms, så skjønner man kanskje at dagens besøk var skikkelig celebert. :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så moro. Jeg hadde også en admiral innom i går, men den har neppe tatt turen fra Ski.

ToneM sa...

Ja, hvem veit? Det er jo kortere veg fra Ski til Vesterålen enn det er fra Sør Europa og hit. Ihvertfall: Tusen takk for hyggelig kommentar!

Mariann sa...

Ekstra kjekt med litt sjeldne gjester i hagen. Her på vestlandet er denne sommerfuglen en vanlig, men veldig velkommen hagegjest. Jeg har ikke sett så mange enda i år, men vi har hatt veldig mye regn hittil i sommer.

ToneM sa...

Javisst er det kjekt med med nye og sjeldne gjester i hagen! Admiralen var utvilsomt en sånn gjest, den var innom såvidt og dro raskt videre. :-) Takk for hyggelig kommentar til deg også, Mariann!

Anne (Moseplassen) sa...

Så morro at han hadde tatt seg en tur nordover :)
Flotte bilder!

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar, Anne!
Jeg venter fortsatt på at fleire sommerfugler skal dukke opp. Hittil i år er det bare Admiralen + noen rapssommerfugler som har vært innom på besøk.