mandag 18. juli 2011

Gule springfrø

Et nytt under har skjedd: I går fant jeg en gul springfrøplante i blomstring under den eldste syrinen i hagen vår. Snakk om stor overraskelse! Dette er egentlig både heilt utrolig og temmelig ubegripelig. For 3 år sia fikk jeg noen småplanter + noen frø av gule springfrø av Gerd på Hagegal. Men dessverre - ingen av frøene spirte, og ingen av plantene kom i blomst.

Etter dette har jeg ikke sett snurten av slike springfrø her i hagen, bare de vanlige rosa. Inntil i går... Forstå det den som kan. :-)

6 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Så fin og den er jo litt mystisk når den dukker opp akkurat når det passer den.
Ha en fin kveld ,Marit.

hajal. sa...

Det kan ikkje tenkjast at du har kasta jorda frå den misslukka frøsådden under syrentreet då og at dei frøa har spirt i år ?

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer til dere begge to! Og til deg, hajal: Jeg tror vel også at det kan være forklaringa på mysteriet. :-)

HansHB sa...

Fine bilder! Kjenner ikke til denne planten!

Rita sa...

Jeg visste ikke at den fantes i gult. Er den like villig til å selvså som den rosa?

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer til dere også, Hans og Rita! Jo da, springfrø finnes i fleire farger. Enkelte frøfirma har frø til heilt spesielle varianter. :-)Den gule er visstnok viltvoksende i Norge, nordover til Fauske. Jeg fikk frøene av Gerd, bosatt i Rana, og hun kunne fortelle at der i området vokser den vill. Jeg tror det latinske navnet er Impatiens noli-tángere. Det betyr: Ikke rør. Ut fra min egen erfaring så langt, tviler jeg sterkt på at denne vil bli ugress her i hagen. :-)