lørdag 3. september 2011

September?

Den første helga i september kom med sol fra skyfri himmel. Akkurat nå viser termometeret 16 grader, og det er neimen ikke verst en septemberdag på våre kanter. :-)

Gult er nok den mest dominante farga i hagen for tida. Tre varianter av fredløs + tre store områder med Telekia blomstrer nå.

Alpestikler, gentiana og tyrihjelm ivaretar blåfarga, og innimellom blomstrer også noen sølvknapp + kvite klokker, samt rosa ryllik, astilber og malva.

Telekia er forresten en skikkelig humle og sommerfuglmagnet. Tenk dere, i dag har jeg sett minst 6 neslesommerfugler i hagen. Og det er faktisk meir enn jeg har sett i heile sommer... :-)


Dette ligner ikke mye på høst, dette er sommer! Kanskje en liten forsmak på Indian Summer?

2 kommentarer:

Mariann sa...

Fremdeles flott blomstring hos deg. Så heldig dere er som har så fint vær. Temperaturen er bra her også, men det regner og langtidsvarselet viser regn, regn og atter regn.

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar, Mariann! Jo da, vi har hatt en fin sommer i år, og september har starta veldig bra. Håper på fine dager og gode temperaturer i tida framover, slik at syrinen kan blomstre på nytt. :-)