torsdag 29. september 2011

Høstfugler


Det kan virke som om sommerfuglsesongen er over for i år. De siste dagene har det vært grått, vått og ganske mye vind her, og ingen sommerfugler har vært å se.I stedet ser vi stadig store flokker med sidensvans i området, og det må jo kunne sies å være et sikkert høst og vintertegn!

5 kommentarer:

Tua sa...

Åhh, de er så fine. De streifer bare forbi her på høsten, en dag eller så.

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar, Tua! Veldig enig: Sidensvanser er flotte fugler. Vanligvis dukker de opp her i området litt seinere på året. Til tross for lite rognebær i år, kom de tidlig denne høsten.

Mariann sa...

Nydelige fugler! Det hender vi ser de her også, men altfor sjelden.

primula sa...

Fine bilder som vanlig , Tonemeia:-)
Det tok flere uker før jeg begynte å studere nærmere disse brune sommerfuglene som støtt og stadig beitet på noen mynteblomster i hagen min. Trodde lenge at det var nye generasjoner av neslesommerfugler, men da jeg så nærmere etter viste det seg at det var admiralsommerfugler også her. Nå er de antagelig dradd sørover med vindene, (heldiggrisene;-))
Sidensvanser var også innom her noen dager og beitet på rognebær, men nå er også de borte. De kjenner vel på seg at vinteren er like om hjørnet, tenker jeg.
Ha en fin helg!

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer til dere også, Mariann og Primula. Tror nok bestemt at sommerfuglsesongen er over for denne gangen, ja. I går så jeg fleire store gåseflokker på veg mot sør... God helg til alle som er innom bloggen min! :-)