lørdag 1. oktober 2011

1. oktober

I natt har det vært bare såvidt over null grader her, men da jeg sto opp i morges, var det 4 - 5 plussgrader, oppholdsvær og litt sol.
En rødstrupe satt forventningsfullt på fuglebrettet og venta på mat. En sjelden gjest her, men dessverre dro den avgårde før jeg fikk henta kamera. Ellers har vi hatt besøk av gråspurv, gråsisik, kjøttmeis, blåmeis, granmeis, gransanger (?), dompap, noen troster + noen sjur.


I formiddag var sola framme en periode, og plutselig dukka sommerfuglene opp igjen i syrinen: To admiraler og 2 neslesommerfugler.
Det blei en liten rusletur i hagen også, før regnet kom. Her er noen bilder fra oktoberhagen...

3 kommentarer:

Mariann sa...

Så flotte bilder du har tatt, med klare fine høstfarger.
Vi fikk sommeren nå, med godt over 20 grader om dagen og nattetemperatur ned mot 15 grader på det laveste. Det er store forskjeller i dette langstrakte landet vårt.

New Dawn sa...

Nydelige bilder du har tatt. Heldigvis så er det varmere her hos meg, men det er vel ikke så lenge til før frosten kommer her heller.
regn har vi derimot rikelig av, og nå øser det ned ute.

ToneM sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer, begge to! Ja, det er sannelig store vær- og temperaturforskjeller i landet vårt.
I dag har det vært meir høstlig her enn på lenge, men likevel dukka sommerfuglene opp straks sola titta fram. Den siste tida har det faktisk vært et yrende sommerfuglliv her. Og spesielt trivelig er det jo at admiralen har vært en hyppig gjest i hagen. Den har jeg aldri sett på disse kanter tidligere år. :-)