mandag 28. mars 2016

Etter stormen
























Dette store bjørketreet står i utkanten av hagen vår. Øverst i treet har det vært et digert reir som sjur og kråke har bygd i løpet av mange år.
I flere av nabotrærne har sjura også hatt  byggeprosjekter, i ulike høyder fra bakken.
Mange mener at vi, ved å registrere sjura sine byggevaner, kan få vite litt om hvordan sommeren blir.  Her på våre kanter sier vi for eksempel at: Når sjura bygger høgt,  blir sommeren god, bygger ho lavt, vil det bli en dårlig sommer.   




















Her er det samme treet, men bildet er tatt fra en annen vinkel. Det aller største sjurreiret i nærområdet befant seg i mange år i toppen av dette treet. 
Inntil ei stormfull natt i begynnelsen av november 2015: 


Da knakk bjørkestammen med sjurreiret, og reiret havnet midt på treet, sånn cirka 4 meter over bakken, fortsatt så pass høgt at vi måtte bruke stige eller lift for å nå det. 

Planen var at vi skulle sage ned bjørkestammen med sjurreiret så snart snøen var borte.  Men etter stormen i natt slipper vi nå å bruke stige og lift for å rydde opp. Håper bare at sjura, når ho no skal lage seg et nytt reir,  velger å bygge det så høgt som mulig i neste tre. For hvem ønsker seg ikke en god sommer?

4 kommentarer:

Rita Hogefeld sa...

Det var bra størrelse på det reiret, du! Godt når moder natur selv hjelper til med oppryddingen, ikke sant?

ToneM sa...

Joda, når toppen med reiret først skulle knekke, så var det jo fint at reiret landa nede på bakken, det blir masse enklere å rydde det bort derfra. Men jeg synes jo litt synd på sjura. :-)

Santini sa...

I just found your blog with a link from your Facebook page. Lovely photographs!

Santini sa...

(I should have signed my comment -- This is Sylvia.)