onsdag 28. april 2010

Hvor blei det av våren?Og så var det vinter igjen, skikkelig vinter! Ikke en eneste barflekk er å se i hagen nå, alt er dekka av snø. Atskillige snømengder har falt i løpet av de siste par dagene, så det er nok like greit å koble over til vintermodus......igjen.
Trøsta er at alle fuglene er tilbake på foringsplassen, det er trivelig underholdning! I dag dukka det forresten opp et par nye fugler også, en rødvingetrost + denne, som jeg faktisk aldri har sett her før. Først tenkte jeg det var en grønnfink hunn, men det stemmer jo ikke. Så tenkte jeg: Er det en bokfink hunn? Eller - kan det være en grønnsisik? Sulten var den ihvertfall, og den forsynte seg godt av maten på brettet.
Det blir spennende å se hvilke fugler som dukker opp i morgen. :-)

4 kommentarer:

Kathrine sa...

Her er plenen grønn(ble raket på søndagen)Ikke noe snø å se her omkring.
Dammen i hagen er fylt med vann, og populær for alle fuglene:)
Materene er tatt ned, for her er det kommet mye insekter. Og frø som lå under snøen for noen uker siden.
Koselig med fugler:)

Fine bilder nedover i bloggen din:-)

ToneM sa...

Ja, det er skikkelig koselig med fugler! Spennende og interessant er det også! I går så jeg forresten årets første gåsetrekk på veg mot nord. :-) Så - til tross for store snømengder på bakken, så er det faktisk mye vår i lufta.
Tusen takk for hyggelig kommentar!

Solfrid sa...

Ser ut til å vera grønnsisik. Dei kjem i flokkevis til fuglebrettet mitt. TIdlegare i vinter var meisene i fleirtal, men nå er det desse. I tillegg kjem ein flokk bokfink, ein grønnfink og to dompap. Eg legg ut solsikkefrø ennå, håpar eg ikkje skjemmer dei heilt bort, dei skal jo ta insekt også!

ToneM sa...

Her blir det nok fuglemating ei god stund framover. De siste dagene har fuglematen med jevne mellomrom vært fullstendig dekka av snø, så man må stadig ut å grave den fram. Jeg har aldri, så vidt jeg veit, sett en grønnsisik. Tenkte først at dette var en bokfink hunn, og iflg. min storesøster, som også har vært i kontakt med ornitologisk forening, er det nok det.
Takk for hyggelig kommentar, Solfrid!