søndag 16. februar 2014

Vinterfugler og vårtegn


I helga har vi leita etter vårtegn. Det starta med en liten fototur i sentrum,  for å ta en titt på vinterfuglene. 
Og i havnebassenget var det et yrende liv av vinterfugler.  Vi så: Stokkender, ærfugler og massevis av haveller i det indre havnebasenget.
  
 Haveller er flotte og fasinerende fugler,  spesielt i vinterdrakt.   


Men så,  midt inni flokken av haveller og stokkender,  dukka det opp en "fremmed fugl".  En brunnakke!  Hva i all verden gjør nå den her, i havnebassenget, på denne tida av året?

6 kommentarer:

Padlemia sa...

Høh, er det der de holder seg, havellene. En stund siden jeg har sett dem utpå sundet nå.

Mariann sa...

Fine fuglebilder! Havelle og brunnakke har jeg aldri sett. Ærfuglbestanden har vokst, så de er det etter hvert en del av her også.

Eli Johannessen sa...

HeI! Fugler er fine å studere ! Heldig du som får se så fine fugler. La meg som følger på denne kjekke bloggen. Mvh Eli (på trivelitravel)

ToneM sa...

Tusen takk for veldig hyggelige kommentarer til dere alle tre! Så trivelig at dere stikker innom her og følger med på bloggen min.
Den siste tida har det blitt lite fotografering og blogging på meg, men etterhvert som sola og vårtegna kommer for fullt, blir det nok litt mer aktivitet her inne. :-)

STEINKJERRINGA sa...

Vårtegn her i Bø og, men mest i form av småfugler og sprett i hagen. Jeg ser faktisk i det hvite på snøklokkene som strekker seg mot sola hver eneste dag. Arne har fått seg en "enebolig" til småfuglene, og passer godt på at de har mat. Det er et yrende liv i trærne utenfor soverommet. Vi har også sett svaner i bukta nedenfor huset. Nå vil jeg ha mer vår, trenger ikke snø nå, vel?

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar, Gudrun! I dag har jeg rusla rundt i heimbyen på jakt etter fleire vårtegn. Det har vært lite fugler å se og høre, men i sentrum har hestehoven starta blomstringa. :-)