torsdag 3. august 2017

Fugleunger i hagen. Juli 2017


Denne sommeren har vi hatt hyppige besøk av dompap,  både voksne og unger. Først så vi bare to unger, sammen med to hanner og tre hoer. Men etterhvert dukka det opp flere.  På det meste telte vi  3 - 4 voksne fugler og 5 unger.

Først så det ut som alle ungene var hoer, bortsett fra at de manglet den svarte hetta som alle voksne dompaper har.  Men plutselig en dag oppdaga jeg at en av ungene begynte å få litt mer rødlig farge i brystet.

Jeg er litt usikker på hvilken fugl dette er. Men en som er større fuglekjenner enn meg  mente at det kan være en ung svartstjert.

I år har vi også hatt jevnlige besøk av bjørkefink. De store flokkene har uteblitt,  men de har kommet i mindre flokker på 3 - 5 individer.

Dette er sannsynligvis pilfink unger,  og det har jeg aldri sett her i hagen før.  En enslig pilfink har imidlertid vært regelmessig innom her i hagen vår i bortimot 2 år.

Dette må være en gråspurv hann og en pilfink unge. Kan det være et slektskap mellom disse?

Og her er en voksen pilfink sammen med en unge.


Mange kjøttmeis unger er også jevnlig innom.  Her er en av dem.


Jeg tipper at dette kan være en lauvsanger.  Beklageligvis er bildet litt for dårlig for helt sikker identifisering.

Denne var vanskelig å identifisere. Avstanden var lang, og fugleungen så diger ut gjennom kikkerten

Men så dukket faren opp, og straks blei identifiseringa mye enklere.  Dette er bjørkefink.
Den siste tida har det ikke blitt så mange fugletitteturer, men på en av turene våre oppdaga vi denne fuglen med tre unger.  I min barndom lærte jeg at den heter  "steinsmekka." Det riktige navnet er steinskvett.


1 kommentar:

Villrose sa...

Koselig med fuglefamilier i hagen :) Strevsomt for foreldrene!