lørdag 13. februar 2010

Et utrolig vårtegn!

I dag morges hadde jeg en utrolig opplevelse: Da jeg skulle gjøre meg klar for dagens gjøremål, oppdaga jeg plutselig dette lille vesenet i vasken på badet: Ei toprikka marihøne.
Den må ha kommet inn i huset med bjørkeriset som jeg samla inn i går. Det hadde nemlig ei lita mellomlanding på badet her, før det endte som fastelavnsris.
Marihøna blei straks frakta videre til vaskerommer og plassert i krukka med karamell liljer. Der er det nemlig mye snaddermat for marihøner nå for tida... Men dessverre, da jeg kom heim fra jobb i dag, var det ingen marihøne å spore..

8 kommentarer:

Hans HB sa...

Den har sikkert funnet seg en flott plass og kommer fram og spiser seg god og mett når ingen kan se den...smarte dyret!! Ha en flott lørdag...Ble vel noen kaker igjen fra i går eller??

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar. Resten av kakene tar vi i morgen, tenker jeg. God helg til deg / dere også!

BirtH sa...

Et lite vårtegn på badet :-)

Takk for hagehjelp og takk for kommentarer! Jeg må si at jeg ikke kjenner til låten Ukulelejenta. Kanskje jeg kjenner den igjen hvis jeg hører den.

krepsemor sa...

De er nå søte da! Og nyttedyr vel? Liker de ikke bladlus?
Uvanlig med marihøner nå på denne tida da!
Ønsker deg en fin morsdag, allehjertersdag og fastelavnssøndag ;o)

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer til dere også, krepsemor og BirtH. Til BirtH: Jeg mener å huske låten "Ukulelejente" fra min ungdom. Etterhvert kom det også en versjon med Knutsen og Ludvigsen...
Til krepsemor: Marihøner spiser bladlus, sies det. Og jeg plasserte den lille toprikkede midt i matfatet. Dessverre har den forsvunnet.
God morsdag, Valentine og fastelavnssøndag til dere også!

Mariann S sa...

Den er der nok :) Var ikkje so søtt vårtegnet som vi plutselig hadde på kjøkkenet her hin dagen, ei svær, feit spyfluge hi hi. Ønsker deg ei flott søndag :)

Berit sa...

Så koselig! Nesten så en kan begynne å tro at den kommer en gang, våren.

Hanne-Rita sa...

Trivelig liten kar/frue å ha på besøk :)