lørdag 27. august 2011

En ny vår?

Jeg kan nesten ikke tro mine egne øyne, men i disse dager, dvs. i slutten av august 2011, ser min 40 år gamle syrin faktisk slik ut: Atskillige nye blomsterskudd har dukka opp, og dukker fortsatt opp, jevnlig. Og dersom frost og snø ikke kommer så altfor tidlig denne høsten, føler jeg meg temmelig sikker på at det kan bli en ny vår i år, i form av ei ny og rikelig syrinblomstring om sånn cirka tre - fire uker. :-)4 kommentarer:

primula sa...

For en merkelig sommer vi har hatt! Hos meg ser jeg blomsterknopper på en del av auriklene, og hos deg er syrinen i ferd med å blomstre på nytt. Skal bli interessant å se hvor dette ender:))
Ha ei fin og avslappende helg! -Og gratulerer med nyskolen, forresten. (Er ikke så flink til å kommentere, men jeg leser bloggen og følger med;)....

hildeG sa...

Her er det også en del merkelig "gjenblomstring" på rhododendron og alpeklematis, spesielt. Noe skal vi vel ha å glede oss over etter denne mistrøstige sommeren.

Mariann sa...

Det er vel litt uvanlig at syrin kommer med gjenblomstring om høsten? Hos meg kommer rhododendronen med ny blomstring nå. Det skjer fra år til annet.

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer alle tre! Det har faktisk skjedd fleire ganger i løpet av de siste årene at syrinen har kommet med nye blomster utpå høsten. Spesielt i september 2006 var syrinblomstringa oppsiktsvekkende flott! Kanskje får vi en reprise på den nå i høst. :-)
En blå aurikkel, kjøpt på planteloppemarkedet i juni, står også med flotte knopper nå, mens såpeurtene + en vakker asters, neppe vil komme i blomst i år heller. :-)