torsdag 16. april 2009

Løvetann

I dag fant jeg årets første løvetann i blomst. Et frodig og flott eksemplar sto inn mot en murvegg i sentrum. Dessverre hadde jeg ikke kamera med, jeg måtte bruke mobilen, og selv om jeg knipsa noen bilder, så plundrer jeg fortsatt med å overføre disse til datamaskinen.
I ettermiddag har det snødd igjen, så nå er det skikkelig kvitt ute. Tror dette må være den første av fleire reinkalvrier som kasta seg over oss i dag. Ja, ja, så har vi fortsatt mye godt i vente! :-)

Den 16. april 2006 skreiv jeg dette i hagedagboka mi:
Det er tidlig påskemorgen, jeg har nettopp stått opp, og akkurat nå nyter jeg stillheten og en kaffekopp. Gradstokken viser 2 grader, og det virker ikke som om det har vært frost i natt.
Dagen i dag kalles også Magnusmesse, og her er dagens værtegn:
Kommer det snø i dag, blir det mye klegg i sommer. Er det sønnavind, varsler det vårflom. Er det vestavind, blir det godt fiske etter sommersild i fjordene...

Og - den 16. april 2007 skreiv jeg dette:
Det blei en liten rusletur i hagen med det samme jeg kom heim. Ellers blir det nok ikke gjort noe ute i dag, tenker jeg. Det er for kaldt, og jeg er for trøtt... Uenig
Istedet overlater jeg til overgartneren å fjerne snødungene som fortsatt ligger litt her og litt der.
Store tuer med blåveis står nå med fine knopper, og det samme gjør primula av ulike slag. Auriklene ser litt medtatte ut. Mange har stengelen liggende oppå jorda, så de må nok plantes om og settes dypere med det første.
Jeg har ikke lyst til å gjøre så mye i bedene riktig ennå, jeg er redd det kan forstyrre alle de små plantene og spirene som ennå ikke har vist seg... Dessuten - det vil nok heilt sikkert komme noen kuldeperioder og noen "rier" før våren er her for alvor. Reinkalvria har vi hatt allerede, men det gjenstår nok noen fleire av det slaget + himmelfartsria og pinseria. Blunke
Her inne spirer og spretter det nesten daglig i det som jeg har sådd etter påske...

2 kommentarer:

Berit sa...

Artig tilbakeblikk, Tonemeia!
Jeg kom aldri så langt at jeg fikk tatt vare på de gamle dagbøkene mine elektronisk. men utskriftene har jeg.

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar, Berit!
Heldigvis fikk jeg tatt vare på de gamle dagbøkene mine, men jeg burde vel også tatt papirutskrift av dem.
Nå om dagen, når det er lite hagerelatert som skjer her på våre kanter, er det faktisk interessant å sjekke opp hva som skjedde tidligere år, på samme dato. :-)