torsdag 9. april 2009

Påskeferie

Vi nyter påskeferien med god mat, godt vær og godt skiføre. I går blei det en ny skitur i vakkert vinterlandskap. Selv om det var overskyet og litt vind, og selv om vi ikke gikk heilt til topps, så var det en flott tur! Løypene var fine, og nedturen blei gjennomført uten knall og fall. Noen tydelige vårtegn fikk jeg også med meg: Snøsmelting langs åpne bekkeleier + mange lodne og svarte små larver som krabba i vill fart på snøen. Kanskje var de på leiting etter mat? Eller kanskje leita de etter et egnet sted for puppestadiet? Hva vet jeg...

I dag var det gråvær og mildt i lufta, og vi tok en kjøretur for å sjekke mulige nye vårtegn ved sundet. Og det fant vi: Noen kilometer nord for byen så vi fire grågås som allerede har funnet tilbake til sine vante hekkeplasser. I samme området så vi åtte viper og fire småspover + noen tjeld. Tjelden har jo for så vidt vært her i flere uker allerede.

Det er ingen tvil: Selv om det fortsatt er mye snø som skal smelte og forsvinne før våren kan vise seg for fullt, så er det allerede mye vår i lufta. Snøsmeltinga har starta, fuglene begynner å få vår i målet, og sjura er i full gang med reirbygginga. Og heldige som vi er, kan vi fortsatt nyte vinteren med alle dens gleder og positive opplevelser i noen uker til, minst, mens vi venter på våren. :-)

Ingen kommentarer: