fredag 31. juli 2009

Clematis


Clematis er vakre og blant mine desiderte favoritter! Men dessverre er de ikke hardføre nok til å overleve på våre kanter, sies det.
Dette bildet er tatt i Botanisk hage på Tøyen for bortimot ei uke sia. Skulle veldig gjerne hatt et par slike i min egen hage. :-)

7 kommentarer:

Juan González sa...

Eventhough I can´t read your language, I enjoyed visiting your blog and the pictures of flowers and birds. U really appreciate you show us "your world" especially to people who live across the ocean.
If you feel like scrolling through my blog (imagenserena.blogspot.com)you will discover flowers from La Serena, my hometown, in Chile.
Hope you enjoy them as much as I did with your postings.

Juan.

Unknown sa...

hei, gleder meg til å følge bloggen din, jeg bor på Nordvestlandet og har mange klematiser i hagen...du kan jo prøve alpeklematis, de tåler godt skygge også...
lykke til

Rita Hogefeld sa...

Jeg har da sett Rouge de cardinal (er det ikke det den heter da?) i blomst på Stokmarknes. Selv har jeg Clematis fusca i hagen som står med knopp nå, og ett par andre som jeg ikke husker navnene på som lever men ikke har blomstret hos meg.

Det fins nok en del clematis som kan overleve på Sortland :)

BirtH sa...

Jeg har også clematis i hagen. Men så er det også lunt i den delen av hagen hvor den står. Hvilken sort det er, vet jeg ikke. Har hatt den i mange år.

HansHB sa...

Og her er klematisen avblomstret...har du sjekka klematisparykkene mine på bloggen min?? Er på fotojobb for tida...derfor litt fraværende i forhold til det å besøke andre blogger. Det vil bli bedre etter hvert, Tone. Ha ei flott helg du og dere. Hils!!

Anne (Moseplassen) sa...

Nå veit ikke jeg hvilken sone du tilhører, men du skal aldri si aldri. Jeg ser Dragland planteskole har noen alpeklematis helt oppe på H7-H8 :D

ToneM sa...

Takk for mange og hyggelige kommentarer! Etter den flotte sommeren som vi har hatt og fortsatt har, så tennes det stadig nye håp om hva som kan være verdt å prøve ut her på våre kanter.
For noen år sia planta jeg forresten et lite rotskudd av en alpeklematis.
I år tror jeg faktisk at den har tørka ut...