søndag 25. oktober 2009

Sjura

I dag har det vært flott høstvær, men litt kaldt, og jeg har jobba litt i hagen.
Jeg fikk tømt og vaska de siste krukkene, og så fikk jeg endelig satt ut noen tulipanløk. Nå gjenstår det bare å plante ut rundt 30 - 40 løk...

Så har vi fått satt opp nytt fuglebrett, og jeg har vaska et par stuevindu, slik at sikten er best mulig ut til foringsplassen. Nå skulle det meste være klappet og klart for nye besøk av store og små fugler - og nye fuglebilder.
Forrige vinter kom og gikk uten at jeg fikk tatt et eneste bilde av sjura. Dette til tross for at den var en hyppig gjest på foringsplassen. Men dessverre er den så sky at den er svært vanskelig å fotografere. Derfor har jeg bestemt meg for at i år skal jeg virkelig bestrebe meg på å få tatt noen flotte sjur bilder.
Første forsøk kommer nå: Disse bildene blei tatt i dag, i dårlig lys og gjennom et uvaska stuevindu. Håper det kan bli noen bedre bilder etterhvert...

3 kommentarer:

Berit sa...

Først forsøk står absolutt til godkjent. Skjæra kan være irriterende, men dekorativ er hun! Husker du sjurevisa til Nord-norsk visegruppe?

HansHB sa...

Frekke fugl som snur ryggen til deg!
Sjur er en vanskelig fugl å få festet til minnebrikken!

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer begge to. Visst husker jeg sjurevisa! :-)
Jeg var og er fortsatt stor fan av Nordnorsk visegruppe - og har faktisk vært på to konserter med dem i 2009.
Det har ikke blitt fleire sjurebilder i dag. Da jeg kom heim i ettermiddag, var det rett og slett for mørkt. Men jeg gir ikke opp!