tirsdag 27. mai 2014

Hverdagsgleder 3

Hverdagsgleder? Å finne igjen sin gamle hagematte. I sin tid blei den kjøpt i Fengselsutsalget på Grønland i Oslo, og den er meget velegna for knesittende luking.
Å oppdage at det ikke bare var settepotet i blindkjelleren,  men vellagra gulløye i riktig matpotetstørrelse. Gjett om det blei deilige gourmetpoteter på middagsbordet i dag! 
Å konstatere at denne spesielle "kvitgrønnveisen"  som hadde en eneste blomst i fjor,  har ikke mindre enn 10 blomster i år!
Å oppdage at denne navnløse og mishandlede orkidéen, som har stått i et kjølig rom i kjelleren i en årrekke uten å blomstre en eneste gang,  plutselig overrasker med to flotte, gule blomster og 6 knopper! 

Å konstatere at denne liljen,  som har stått avglømt i en bærepose i kjelleren sia i høst, fortsatt har livskraft. 
Å registrere enda en sensasjon: Nemlig at galnebæra,  som har vært i hagen i mange år, blomstrer for aller første gang i år.
Å oppdage et nytt ugress i hagen.  Nemlig brennesle.  Den dukka plutselig opp i en pallekarm som jeg fylte med ny hagejord i fjor. Jeg aner ikke hvor den kommer fra,  for her i gata har jeg aldri sett brennesle før. Men - velkommen skal den være. Nå kan det jo bli både neslesuppe og neslestuing på menyen i tida framover.  :-)

2 kommentarer:

RandiA sa...

Her var det mange fine hverdags-gleder ja.....

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar, Randi!