lørdag 28. mai 2011

Dagens aurikler

Disse bildene fra i dag viser fleire aurikler som blomstrer akkurat nå.
Bilde nummer 1, 2 og 4 viser tre bytte aurikler fra Primula. Det er forresten de samme auriklene som er avbilda på rammebildet øverst i bloggen min.
Aurikkel nummer 3 er selvsådd, tror jeg, dvs. at den kommer fra en frømix som er sådd av meg ...
Så følger en nærmest kvit aurikkel. Dette er en bytteaurikkel fra ei hagevenninne i nabolaget. Den kommer muligens opprinnelig fra prestegårdshagen i Hadsel...


Den blå aurikkelen på bilde nummer 6 kommer også fra ei hagevenninne, og sannsynligvis kommer denne også opprinnelig fra Hadsel.

Tilslutt kommer noen bilder av et par selvsådde aurikler.Fortsatt er det noen aurikler her i hagen som ikke har blomstra ennå, og også noen som ikke vil komme til å blomstre i år, deriblant er det fleire "Konkel aurikler."
Det betyr selvfølgelig at jeg allerede nå gleder meg vilt til neste aurikkelsesong!

7 kommentarer:

Frøya-Heidi sa...

Her var det mange flotte aurikler! Vi får jo aldri nok av dem :-)

Den lyseblå er en av favorittene mine.

ToneM sa...

Jeg liker også godt de blå og lyseblå auriklene. Og nå gleder jeg meg veldig til neste år, når Konkelauriklene mine vil blomstre. :-)

primula sa...

Så hyggelig å se at auriklene mine har kommet i blomst hoe deg. Jeg henger jo alltid etter, men nå har blomstringen startet hos meg og hos de tidligste, takk og pris. (Vinteren er laaaang i indre Troms!:()

Seiersløken, som jeg fikk hos deg for noen år siden, vokser og trives, forresten. Det går ikke fort, men tuen blir stadig større. Tygde på et blad i kveld mens jeg avsluttet dagens hagearbeid. Smakte godt!

ToneM sa...

Auriklene som jeg fikk av deg, Primula, blomstrer rikt og vakkert i år også. :-)
Og seiersløken sprer seg stadig, selv om jeg nesten daglig bruker den i maten...
Takk for hyggelige kommentarer til dere begge, Frøya-Heidi og Primula!

Hans HB sa...

Da håper jeg at hagen din bugner over de nærmeste dagene...så kommer jeg med kameraet og knipser! Utrolig mye flott å se på. Liker godt den lilla hvitveisen!
Vi har satt blåpotet i dag...Det blir vårt forsøk dette året!!
Ser fram til å treffes!!

Jane H. Johansen sa...

Nydelige blomster! Har aldri sett aurikler eller sånne varianter av veiser før. Har du alle disse i hagen din?
Skulle ønske jeg også hadde hage, men sånn er det å bo i byen... :)

ToneM sa...

Takk for hyggelige kommentarer til dere også, broder Hans og Jane H.
Vel, det er ingen sak å drive blogghaging, for da kan man jo bare bruke viskelæret i bildeprogrammet dersom ugresset bli for dominerende.
Og - for tida er det ugress i massevis her i hagen.
Til Jane H: Jo da, jeg har litt av hvert i hagen, og aurikler og veiser er absolutte favoritter. :-) Men akk, her er det mye ugress og. Akkurat nå prøver jeg å få rydda bort litt skvallerkål i grønnsakområdet, slik at jeg kan så noen reddik- og grønnkålfrø i år. Jeg har seiersløk i massevis, og bruker den nesten daglig i matlaginga.
Til Hans: Det blir hyggelig å treffes til helga. Vi har ennå ikke fått poteten i jorda, men regner med at det vil skje i løpet av ikke altfor mange dager.