tirsdag 10. mai 2011

Gås

Store mengder av gås mellomlander i disse dager her i området, på tur videre nordover til hekkeplassene sine. I dag oppdaga vi også ei kvit gås som gikk og beita sammen med kvitkinngås og kortnebbgås. Alt tyder på at dette må være ei leukistisk kvitkinngås, dvs. ei kvitkinngås med en genfeil som gjør at den blir nesten heilt kvit. Men, ser man godt etter, så vil man også kunne se svake tegninger av striper på ryggen, som hos kvitkinngås. Nebb og føtter har også samme farge som hos kvitkinngås.Like bortenfor så vi også et par fagergås, eller gravand. Dessverre er disse fuglene svært sky, så det er temmelig vanskelig å komme dem på nært hold...

2 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Det vare et yrende liv i fjæra da jeg kjørte forbi på tur hjem i går kveld etter å a levert minstemann på hybelen bak kirka. De fløy rett over hodene våre utenfor der, så jeg fulgte godt med for å se dem på hjemturen. Ha en fin dag!

ToneM sa...

Ja, i går kveld var det massevis av gås å se, både i lufta, på marka og i sjøen. Ei herlig tid dette! Ha en fin dag du også! :-)