fredag 13. mars 2009

Jakt på nye motiver

I dag, på den siste hverdagen i vinterferien, har jeg tilbrakt mye av tida i stua, i påvente av at det ultimate fotomotivet bokstavelig talt skulle komme flaksende rett i mot meg, for så å slå seg pent og pyntelig ned, midt i fokusområdet for det nye objektivet.
Jeg har venta, venta og atter venta...
Men hakkespetten har uteblitt, og gråspurvene har visst glemt at de egentlig er igang med å bygge reir. For hver gang de har landa i fugleneket, så har det vært for å spise, eller for å kvile. Og dermed må vårtegnet med reirbyggende gråspurver fortsatt være udokumentert
Det ryktes at det skal være sett ei nøtteskrike ikke så altfor langt herfra, men heller ikke i dag har det dukka opp noen nye fugler her i hagen...
Dermed blir det dette bildet, av stæren som tok seg en kvilepause midt i matfatet, som får bli dagens fuglebilde.
Denne stæren gir meg faktisk litt nostalgifølelse, kanskje fordi den ligner litt på ei badeand (!) som jeg eide i min barndom. Dessuten minner stærbrystet meg mye om mønsteret i ei setesdalskofte. :-)

3 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Flott bilde av stæren, den hadde kanskje en tenkepause i matfatet...

Jeg har ikke sett så mange stær foreløpig, de pleier å komme i store flokker på våren.

ToneM sa...

Takk for hyggelig kommentar! Jeg så den første flokken med stær, 7 i tallet, den 28. februar. Sia da har de holdt seg her i området og i hagen. :-)

Gry sa...

Så flott! Jeg tør ikke engang å tenke på å ta bilder av fugler med mitt dårlige kamera.