torsdag 12. mars 2009

Å skyte spurv med kanoner?

I dag har jeg skifta rammebilde i bloggen min. Det forrige bildet begynte å bli litt for vinterlig, synes jeg. For, tiltross for mye snø og hyppige minusgrader, så begynner vi nå å merke et snev av vår i lufta.
Som dere sikkert har skjønt ei stund, så er jeg fortsatt meir i fuglemodus enn i så- og plante modus. Med det nye rammebildet ser jeg at bloggen min får et enda sterkere preg av å være fugleblogg. :-)
Og sånn blir det nok ei stund framover, tenker jeg, selv om såsesongen såvidt er begynt her i huset også.
Vi har fortsatt vinterferie. Dagene har gått fort, og altfor lite er blitt gjort...
I går oppdaga jeg plutselig et nytt vårtegn like utafor vinduet: Fugleneket er igjen blitt et populært tilholdssted for småfuglene. Og plutselig gikk det opp for meg: Det er ikke maten de først og fremst er ute etter. De plukker strå og daugress for å bruke i reirbygginga! Spesielt gråspurvene var hissige på å få løs lange strå fra neket. Flere ganger letta de med nebbene fulle av strå. Hvilket fantastiske vårtegn!
Jeg kommer nok til å tilbringe mye tid ved vinduet i dag også, i håp om å få et blinkskudd av de energiske små reirbyggerne. Det nye objektivet står klar til å knipse dagens hyggeligste vårtegn!
Kanskje er det dette som heter å skyte spurv med kanoner? :-)

5 kommentarer:

Berit sa...

Koser meg med fuglene dine, jeg! Ingen fare for spurven når du skyter med en sådan kanon. det blir i alle fall kanonbra bilder§

Randines hageblogg sa...

Flott nytt rammebilde!
Fugleinterssen din er det kjekt å lese om.
Ha en fortsatt fin ferie!

BirtH sa...

Det høres deilig ut å kunne stå ved vinduet å betrakte fuglene! Synes det er en ypperlig aktivitet i vinterferien. Beroligende.

Venter spent på å se produkter av det nye kamerautstyret! Jeg ønsker meg også bedre utstyr ....

ToneM sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer alle tre! Ja, jeg koser meg virkelig med orkesterplass til det yrende fuglelivet rett utafor stuevinduet. :-)

Miamaria sa...

Flott bilde! :)