torsdag 22. januar 2015

Orrfugl

I dag gikk jeg tidlig heim fra jobb, og på heimvegen la jeg plutselig merke til en flokk med store fugler som holdt til i naboens store og flotte bjøketre.
Det tok ikke lang tid før jeg skjønte hvilke fugler dette var. De var nemlig også på et lite snarbesøk her i november, men da så jeg bare en liten flokk på 5 - 6 individer. 

Nå var de langt flere. Og - det var ikke bare den store flotte hengebjørka til naboen som hadde besøk.  I flere andre trær satt det også fugler og forsynte seg grådig av knoppene på trærne.

Jeg skyndte meg heim for å hente fotoapparatet. Dessverre var det ikke de beste lysforholdene for å ta fine bilder, og i farta fant jeg heller ikke det beste objektivet.
Men om bildene ikke ble av de beste, så var opplevelsen desto større!

Tilsammen telte jeg ca. 20 orrfugler, hvorav minst 3 var orrhaner.
Håper de kommer tilbake til helga, slik at de kan bli med på Hagefugltellinga.  :-)
Da har man jo dessuten fri og kan stå klar med fotoutstyret så snart de viser seg.  Håper at det blir fint vær og gode fotoforhold! 
Aldri tidligere har vi opplevd å se store flokker med orrfugl her i tettbebyggelsen, slik som i år. Faktisk, så hadde jeg aldri før sett orrfugl på nært hold før i november i fjor, da de første små flokkene dukka opp her i nabolaget. 

2 kommentarer:

Padlemia sa...

Du kan telle de nå! Hagefugltellinga er ikke bare i helga, selv om hovedtellinga er da. De har utvidet for at skoleklasser og sånt skal kunne delta. Du er jo skoleperson, så... Det må jo gjelde for deg også. Fra 17. januar til 1. februar får man telle.

ToneM sa...

Takk for tipset, Marian. Jeg har telt sporadisk sia helga. Hovedregistreringa kommer nok til å skje fra og med i mårra. Da er man jo heime mens det er dagslys :-)