Man snakker og synger om høstgule blader. Men rosebladene i hagen min er så langt fra bare gule. Min gamle prestegårdsrose fra Trondheim står fortsatt med blader i mange og sterke farger. I dag har jeg erstatta bildet fra Svinvikarboretet med et av rosebladbildene fra hagen. Og inntil videre skal dagens bilde få stå som bildeoverskrift i bloggen min.
Bærsesongen går mot slutten, men jeg har faktisk plukka rundt 3 liter med rips og solbær i dag. Noe er blitt safta, og noe ble rødgrøtdessert til søndagsmiddagen. En liter solbær skal bli syltetøy. Den skal renskes og kokes seinere i kveld.
2 kommentarer:
Rødgrøtdessert til søndagsmiddagen? Er det noe du vokste opp med? Har du fløte på?
Rødgrøt med fløte på, eller forsåvidt også fruktgrøt med fløte på, er skikkelig godt. Men - selvsagt må grøten være heimlaga. I min barndom var det mest vanlig å bruke heilmelk, eller en blanding av melk og fløte som tilbehør.
I dag liker jeg best rein fløte på bær- og fruktgrøten. :-)
Legg inn en kommentar