torsdag 17. desember 2009

Oppskrift på fuglereder

Etter fleire oppfordringer, her kommer oppskrifta på
Fuglereder

3 eggekviter
250 g melis
1/2 ts kardemomme + 1/2 ts kanel
250 g mandler
Slik gjør du: Stivpisk kvitene. Sikt på melis, ca 1 ss om gangen. Pisk godt mellom hver gang. Sikt på krydder. Bland inn skoldede, grovhakka mandler.
Sett kakene på bakepapir på steikeplata med ei teskje.

Steiketid: 150 grader i ca 20 - 30 minutter. Kakene skal "tørkes" heilt igjennom, og de skal være lys, lysbrune. La stå litt på plata før de tas løs. Kan oppbevares i en 2 liters isboks.

Lykke til med oppskrifta!

4 kommentarer:

Mariann S sa...

Titt titt :) Oppskrifta mi er prikk lik di, men du meina vel 115 grader, ikkje sant :)

ToneM sa...

Oi, oi. Her mista jeg visst et siffer i steiketemperaturen. I mi oppskrift er den 150 grader.
Takk til deg, Mariann.

Berit sa...

Grovhakka mandler, ja. Her satt jeg en time og skal mandlene i lange pinner... men det ble jo ganske lekkert.

ToneM sa...

Sikkert lurt å skjære mandlene slik du gjorde, da ligner det jo bare desto meir på et reir.
Men utvilsomt meir tidkrevende. :-)