søndag 4. januar 2009

En spesiell gjestI dag har jeg måka snø på veranda og fylt opp med fuglemat på "matbordet" og i syrinen. Og også i dag har min venn flaggspetten vært på besøk flere ganger. Den er ganske sky og reagerer på den minste bevegelse i stua. Likevel - det ble et par bilder gjennom


stuevinduet mens den forsynte seg av "matpinnen" i syrinen.
Beklageligvis ble bildene både uskarpe og utydelige, blant annet på grunn av lite dagslys, men uansett, de får inntil videre gjelde som et bevis på at flaggspetten finnes her i området også.

3 kommentarer:

BirtH sa...

Så bra at du klarte å fange spetten! Da vi bygde hus, hadde vi en flaggspett i naboens grantre nedenfor oss. Den var her noen år, men så ble den borte. Jeg savner den! Kan du be din fugl om å sende et avkom bort til oss? ;-)

ToneM sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
ToneM sa...

Huffda, det ble litt feil på mitt forrige innlegg, så jeg sletta det.

Jeg har også sett flaggspett i området tidligere, men det er noen år sia nå. Vi får håpe at det finnes både han- og hunfugler her omkring, slik at det etterhvert også kan bli noen avkom. :-)
Jeg kjøpte forresten en "pinne" med innstøpt fuglemat på Rema for noen dager sia, og det virker som denne har falt i smak hos spetten.