tirsdag 20. januar 2009

Skreimølja

Nå om dagen skjer mye av det aller, aller beste som vinteren har å by på. I dag kunne vi for eksempel nyte årets første skreimølje. Dette er en helt unik opplevelse som overgår det aller meste i matvegen. For når januar kommer, har det som regel gått 10 - 11 måneder sia sist vi kunne nyte et herlig skreimøljemåltid.
Egentlig hadde vi ingen planer om at dagens middagsmeny skulle bestå av skrei, lever og rogn, ettersom både jeg og min kjære hadde langdag på jobb. Men så ringte mora mi og inviterte på middag med godsakene. Gjett om det ble stor overraskelse og glede! Og du store allverden så vanvittig godt!
Tusen takk og stor klem til min kjære mor som, til tross for at hun nærmer seg 92 år, har overskudd og mot nok til å kjøpe inn og tilberede årets deiligste måltid til oss!

Og neste høydepunkt kommer i slutten av uka. Da skal vi nemlig forhåpentligvis få se sola for første gang i år. :-)

6 kommentarer:

Berit sa...

ÅÅH, nå lengter jeg nordover plutselig, sukk! Herlige land, så godt. (Kan styre meg for levra, men den overtar husbonden med største fornøyelse)

Red Hobbitt sa...

Vi ble også invitert i går av min mor på skreimølja. Gulpa lever i hele natt, men det er jammen verdt det.

Mokki sa...

Åååå... nå vet jeg hva jeg fikk lyst på til middag! Lurer på om de har fått inn på ferskvaren over veien?

ToneM sa...

Jeg er kjempeglad i skreimølja, vet egentlig ikke hva jeg liker best av skreien, levra eller rogna. Og årets første møljemiddag er bare helt ubeskrivelig og utsøkt godt!

BirtH sa...

Det hørtes godt ut! Tenk å være så heldig å ha en gammel og sprek mor! Har ikke smakt skreien i vinter, men det blir vel snart. Jeg spiser ikke lever, tar heller Møllers tran ...

ToneM sa...

Jeg liker lever minst like godt som de øvrige møljeingrediensene. Tran, derimot... :(